André van Duin Omroepman van het Jaar 2021

André van Duin is door mediavakblad BM (Broadcast Magazine) uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2021. De redactie reikte deze prijs voor de 31e keer uit. De komiek/acteur kreeg de bijbehorende wisselbeker overhandigd door Frans Klein, directeur Video bij de NPO en de Omroepman van 2020.

Normaal wordt de nieuwe Omroepman of –vrouw gehuldigd onder het toeziend oog van honderden aanwezigen, maar daar kon ditmaal geen sprake van zijn. In plaats daarvan vond de uitreiking plaats tijdens een lunch met voormalig Omroepmannen en -vrouwen in Beeld en Geluid in Hilversum. Daar werd André van Duin door de aanwezigen toegesproken.

Als radiomaker, komiek, acteur, zanger, tekstschrijver en presentator is Van Duin uitgegroeid tot één van de grootste entertainers die Nederland ooit heeft gekend. En ook al wordt hij op 20 februari 75 jaar, zijn carrière blijft springlevend. Sterker nog, André van Duin heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als serieus acteur en betrokken tv-presentator en weet van geen ophouden, waardoor hij een permanent vurend kijkcijferkanon is geworden. Voor mediavakblad BM reden genoeg om hem te kronen tot Omroepman van het Jaar 2021.

Klik hier voor de video van BM.