Cryptokoorts, dé Videoland documentaireserie over cryptocurrency

Cryptokoorts is een nieuwe, vierdelige docuserie bij Videoland waarin we een aantal bekende Nederlandse spelers op de cryptomarkt volgen. Ze nemen ons mee in de bijzondere wereld van de cryptovaluta. Wat is crypto eigenlijk, wat is de downfall en de toekomst van deze valuta? Kun je er nog rijk mee worden? Maar ook: hoe gemakkelijk raak je dief van je eigen crypto-portemonnee en de enorme fear of missing out.

In Cryptokoorts zal documentairemaakster June te Spenke, bekend van onder andere de documentaire Famke Next, de Nederlandse markt van cryptovaluta onderzoeken. Is het een revolutie of een bubbel? In haar zoektocht naar antwoorden spreekt ze o.a. Sander Schimmelpenninck, Janneke Willemse, Humberto Tan en Jody Bernal, maar ook met de politie en Daniël Verlaan over de veiligheid en gevaren van oplichting omtrent de digitale munt. 

Sam Feldt, Rotjoch, Evgeniy Levchenko en Remco Diepenhorst komen aan het woord over hun relatie met de digitale valuta. Allemaal hebben ze een andere visie op crypto. 

Documentairemaakster June te Spenke wil de kijker graag op twee gedachten laten hinken om zo uiteindelijk zelf hun mening te kunnen vormen over de cryptocurrencies en de hele wereld eromheen. 

June: “Door middel van de believers en de sceptici aan het woord te laten, geven we de kijker informatie door interessante verhalen en innovaties op het gebied van digitaal betalen. Is het een revolutie of een bubbel?” 

Cryptokoorts is vanaf 21 oktober exclusief te zien bij Videoland en wordt geproduceerd door No Pictures Please (Fremantle) en Made in June.

Gepubliceerd op: 30-11--0001