Dramaserie CENTRAAL vanaf 1 november te zien op NPO 3

WAT JE VINDT MAG JE HOUDEN van regisseur Nina Spijkers is de eerste aflevering van de nieuwe zesdelige dramaserie Centraal. Judith Noyons en Maarten Heijmans spelen de hoofdrollen en het scenario is geschreven door Myranda Jongeling. Centraal bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, ieder gerealiseerd door een veelbelovend team van regisseurs, scenaristen en producenten, onder leiding van scenarist Mieke de Jong. De verhalen staan op zichzelf, maar ze hebben één ding gemeen: het begin en eindpunt is station Rotterdam Centraal. Centraal is vanaf vrijdag 1 november wekelijks te zien om 21.30 uur op NPO 3.

Over WAT JE VINDT MAG JE HOUDEN:
Iedere week gaat Frieda, een jonge gelovige vrouw, met de trein naar het drukke Rotterdam om haar zieke tante te bezoeken. Ver weg van haar veilige dorpsgemeenschap ontmoet ze dragqueen Rafael die haar bevrijdt uit een benarde situatie. Rafael mag dan wel haar reddende engel zijn, voor Frieda komt hij regelrecht uit de hel. En omgekeerd is Frieda voor Rafael een bekrompen vrouw met wereldvreemde ideeën. Maar toch vinden ze elkaar in die ene nacht. Hij vindt de weg naar haar ziel zonder de straffe Gods en zij vindt de weg naar zijn verdriet onder een glitterjurk en nepwimpers.

Regisseur Nina Spijkers over WAT JE VINDT MAG JE HOUDEN: ''In deze film wil ik diversiteit laten zien in gender, fysieke beperking, seksuele oriëntatie, maar vooral in ideologie. Ik zou het fantastisch vinden als de kijker zichzelf zou betrappen op vooroordelen, om vervolgens samen met de personages over die vooroordelen heen te stappen. De krachtigste verandering die kan plaatsvinden is in iemands hoofd.''

Gepubliceerd op: 30-11--0001