'DREAM SCHOOL' seizoen 6 begint op dinsdag 3 januari

Vanaf dinsdag 3 januari gaat het nieuwe seizoen van 'DREAM SCHOOL' van start.  Twaalf nieuwe leerlingen – in de leeftijd van 16 tot 23 jaar - krijgen van ’s ochtends tot ’s middags lessen van verschillende gastdocenten die de leerlingen willen inspireren. Dit keer openen de deuren van de school zich in een rijksmonument, gelegen tussen de weilanden in het midden van ons land. Alle leerlingen zijn vastgelopen in het schoolsysteem, hebben soms jarenlang thuisgezeten en willen nu in actie komen. Ze willen op 'DREAM SCHOOL' uitgedaagd worden een nieuwe start te maken. Schoolrector Eric van ’t Zelfde en kickbokser en mental coach Lucia Rijker gaan ze daarbij helpen.

De docenten

Ook dit seizoen zijn er weer veel inspirerende docenten die de leerlingen inzichten willen meegeven. Deze bekende en minder bekende Nederlanders delen graag hun ervaring met de leerlingen. De docenten van dit jaar zijn: presentator Edson da Graça, gedragsexpert Ben Tiggelaar, cabaretier Najib Amhali, acteur Daniël Boissevain, reptieldeskundige Sterrin Smalbrugge, presentator en journalist Natasja Gibbs, spoken word artiest Zaïre Krieger, ex special force commando Dai Carter, singer-songwriter Glen Faria, officier van justitie Gabriëlle Hoppenbrouwers, voedingsdeskundige Nienke Gottenbos, schrijver en spreker Berthold Gunster, streetart kunstenaar Rosalie de Graaf, team coach Jan van Halst, kunstenaar en presentator Martine Beijer en muziekproducer Kenzo Alvares. Ook freestyle voetballer Soufiane Touzani komt langs om de jongeren te inspireren met zijn verhaal.  

Kom op tijd!
Dit seizoen hebben Eric en Lucia hun handen vol om de leerlingen letterlijk bij de les te houden. Het schoolritme is een grote uitdaging voor veel leerlingen. Sommigen komen te vaak of komen zelfs helemaal niet opdagen. Eric heeft er een dagtaak aan om laatkomers of wegblijvers te bellen en probeert in persoonlijke gesprekken de leerlingen te laten inzien dat op deze manier deelname aan 'DREAM SCHOOL' geen zin heeft. Als ze doen wat ze altijd doen, verandert er dus helemaal niets in hun leven. Linksom of rechtsom moeten ze nu de beslissing nemen om in te stappen en dat betekent dat ze de bouwstenen van 'DREAM SCHOOL' moeten respecteren, waarvan de eerste luidt:  kom op tijd! 

Lucia, Eric en de docenten hebben als voornaamste ambitie de jongeren met nieuwe inzichten en mogelijkheden te geven om daarmee hun leven op de rit te krijgen. Om dat doel te bereiken gaan ze geen gesprek uit de weg. Dat dit spanningen teweeg brengt, is evident. Maar de overwinningen die de jongeren uiteindelijk op zichzelf behalen en de stappen die zij, ook na 'DREAM SCHOOL', zetten richting een zelfgekozen toekomst maken alle moeite, frustratie en soms zelfs wanhoop van zowel de leerlingen als Lucia, Eric en de docenten meer dan waard.  

Uitzending: vanaf 3 januari elke dinsdag vanaf 20:30 uur bij de NTR op NPO3.