Fiction Valley gaat exclusieve samenwerking aan met schrijver en regisseur Pieter Bart Korthuis

Dramaproducent Fiction Valley gaat een driejarige samenwerking aan met schrijver en regisseur Pieter Bart Korthuis. Fiction Valley en Korthuis hebben de ambitie om nieuwe dramaseries te ontwikkelen en produceren. Beide partijen werkten recentelijk al samen aan de internationale hitserie Dirty Lines voor Netflix.

Pieter Bart Korthuis: "Fiction Valley heeft bewezen een bedrijf te zijn dat talent op de eerste plaats zet. De steun van Annemieke van Vliet maakte dat ik me zeker genoeg voelde om zo'n uitdagende serie als Dirty Lines te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om met haar en haar team te blijven werken aan spannende nieuwe projecten voor de Nederlandse en internationale markt."

Annemieke van Vliet: "Na de succesvolle samenwerking met Pieter Bart aan onder andere Dirty Lines, kijk ik uit naar dit creatieve partnership. Zijn buitengewone talent als schrijver, regisseur en showrunner is uniek. Ik ben dan ook ontzettend blij dat hij zich voor de komende jaren aan Fiction Valley verbonden heeft."

Over Pieter Bart Korthuis
Korthuis was samen met Nathan Vecht verantwoordelijk voor het scenario van de veelgeprezen vijfdelige politieke serie Het Jaar van Fortuyn, verder was hij verantwoordelijk voor series als  Vechtershart en Penoza.