Martijn Krabbé en Waylon begeleiden oud-deelnemers van talentshows tot het optreden van hun leven in ‘Better Than Ever’

Een spetterende start van 2022 met het splinternieuwe muziekprogramma ‘Better Than Ever’ op zaterdag 1 januari. Gepresenteerd door Martijn Krabbé en onder begeleiding van Waylon, laten oud-deelnemers van talentshows als ‘Starmaker’, ‘Idols’, ‘X-Factor’ en ‘The Voice of Holland’ wekelijks zien wat hun talent nu waard is. Ze vertellen over hun bijzondere ervaringen tijdens en na de talentshows en waar ze nu staan. Zonder tussenkomst van een jury, coach of stylist laten ze zichzelf en hun muzikaliteit opnieuw zien in een adembenemend optreden met live band. Alle deelnemers samen bepalen per aflevering wie tegenwoordig ‘Better Than Ever’ is; de beste zangers komen samen in de spannende finale op 5 februari 2022.

Honderdduizenden aanmeldingen en audities, honderden liveshows… en maar enkele winnaars. Sinds Starmaker in 2001, hebben veel opvallende talenten het podium betreden, maar slechts enkelen wisten hun moment te pakken en vast te houden. Hoe gaat het nu met oude bekenden als Jim van der Zee, Jennifer Ewbank, Dewi, Chris Hordijk, Coosje Smid en Iris Kroes? Zonder jury, coaches en felverlichte studio leert de kijker ze opnieuw kennen en zingen ze de sterren van de hemel.

Beter dan ooit
Op een zacht verlicht podium zijn elke week zeven oud-deelnemers te gast – wat is er nu van ze geworden? En waarom horen we niets meer van ze? Martijn Krabbé praat met ze over wat tijdens en na de talentshows gebeurde en waar ze nu staan; Waylon gaat met ze aan de slag om het optreden van hun leven neer te zetten onder begeleiding van zijn eigen live band. In de finale strijden de vijf winnaars van voorgaande afleveringen, samen met één kandidaat met een wildcard van Waylon op zak, tegen elkaar om de hoofdprijs: €25.000 muziekgeld om hun droom alsnog waar te maken. Iedereen gunt elkaar het succes maar uiteindelijk kiezen ze degene die ‘Better Than Ever’ is. Waylon wist ondanks zijn verlies bij 'Holland’s Got Talent' in 2008 op te vallen en door te breken. Met zijn kennis, ervaring en achtergrond weet hij de juiste snaar te raken bij de zangers.

‘Better Than Ever’ wordt geproduceerd door Blue Circle en is vanaf zaterdag 1 januari 2022 wekelijks om 21.45 uur te zien bij RTL 4.