Mediapact Respectvol Samenwerken!

Vandaag kondigt de NCP (Nederlandse Content Producenten) - waar Fremantle onderdeel van is - samen met EMG, NEP, RTL en Talpa Network aan dat we binnen de audiovisuele sector een convenant hebben getekend tegen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en de belofte om gezamenlijk te zorgen voor een veilige werkomgeving binnen de hele mediaketen. De naam voor dit initiatief is Mediapact Respectvol Samenwerken

 

Branchebreed

Er zijn in de afgelopen periode al behoorlijk wat verbeterslagen gemaakt. Toch willen we ons als mediasector nog sterker maken voor de veiligheid van alle medewerkers van producenten, zenders en facilitaire bedrijven, maar zeker ook van deelnemers, freelancers en gasten. Op elk niveau en in elke schakel van de keten. Juist op de momenten dat de verschillende partijen samenkomen, is eenduidigheid over gewenst gedrag enorm belangrijk. 

 

Het doel: Alle medewerkers en betrokkenen binnen de audiovisuele sector moeten op een respectvolle manier met elkaar kunnen samenwerken in een veilige werkomgeving. En zich bovendien gesteund voelen om ongewenst gedrag niet te accepteren, te kunnen corrigeren en te melden. 

 

Lange termijn investering

Het Mediapact Respectvol Samenwerken is een investering in een gezonde toekomst van onze branche. Er zullen diverse terugkerende initiatieven komen die ons eraan blijven herinneren hoe essentieel dit onderwerp is. De eerste concrete acties komen voort uit drie speerpunten: training, bewustwording en gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Hier vind je daar meer informatie over. 

 

De initiatiefnemers van het Mediapact verwoorden hun boodschap in een video. Zeker de moeite waard om even naar te kijken! Niet in de laatste plaats omdat je daarin “onze” Manon ziet. Zij is als voorzitter van de NCP een van de initiatiefnemers. 

https://www.youtube.com/channel/UCHNwq-Ygmy-f2ocs3S_AuCA

 

Samen kunnen we de sociale veiligheid en het plezier van werken in de media beschermen en verder verbeteren. Binnen Fremantle -maar ook onderling met de andere mediapartijen- zullen we het gesprek over dit belangrijke onderwerp blijven voeren!

 

Gepubliceerd op: 30-11--0001