Merel Baldé, Shary-An Nivillac, Romana Vrede en Victoria Koblenko ook te zien in Videoland Original Follow de SOA

Vanaf 4 juni is de nieuwe serie Follow de SOA, geproduceerd door Fiction Valley, te zien bij Videoland. Naast de al bekendgemaakte cast maakt ook Merel Baldé (beter bekend als zangeres MEROL) haar opwachting in deze ongemakkelijke grappige coming-of-age serie over liefde, intimiteit en vriendschap. Ze speelt de rol van Mevrouw Veurtsen, docent wiskunde met een eigenzinnige hobby. Speciaal voor Follow de SOA heeft MEROL ook een nummer gemaakt: Feromonen. Dit nummer wordt op de releasedag van Follow de SOA ook uitgebracht.

Naast Merel komen veel andere bekende gezichten voorbij in de serie zoals Shary-An Nivillac (vriendin Rune), Victoria Koblenko (moeder Jacob), Romana Vrede (conrector), Leona Philippo (docent muziek), Martine Sandifort en Paul Groot (ouders Rune), maar ook Soy Kroon, Rutger de Bekker, Toprak Yalçiner, Thijs Boermans, Sanne Langelaar, Titia Hoogendoorn en Sanne Wallis de Vries.

Eerder werd al bekend dat de serie vol zit met veel nieuw acteertalent, zoals hoofdrolspeelster Damaris de Jong (Esmée), Reiky de Valk (Jacob), Hanneke van der Paardt (Rune), Tara Hetharia (Laura), Daniël Kolf (Lennart), June Yanez (Philiomenia) en Delano Watchman (Kareltje), naast gevestigd talent zoals Susan Visser en Jacob Derwig (ouders van Esmée) en Benja Bruijning  (conciërge van de school). 

Over Follow de SOA
Wanneer een SOA zich als een lopend vuurtje door haar jaarlaag verspreidt, en zo bij de vers ontmaagde 18-jarige Esmée (Damaris de Jong) terechtkomt, MOET ze weten waar deze vandaan komt. Ze begint aan een grondig onderzoek om de SOA in kaart te brengen, maar raakt al snel verstrikt in de spannende en uiteenlopende sekslevens van haar klasgenoten. Wat begint als een onschuldige onderzoeksvraag van een wiskunde-nerd, wordt een obsessieve zoektocht naar de overeenkomsten en verschillen tussen lust, seks en liefde bij anderen, maar vooral bij haarzelf. Er bestaat blijkbaar geen enkele wiskundige formule over hoe je om moet gaan met al die crazy hormonen in je lijf. 

De Videoland Original Follow de SOA is geregisseerd door Ties Schenk en wordt geproduceerd door Fiction Valley. Scenario’s zijn geschreven door creative producer Oscar van Woensel, Saar Ponsioen, Inge Nirvana en Judith Goudsmit. De achtdelige serie is vanaf 4 juni volledig en exclusief te zien bij Videoland.

Gepubliceerd op: 30-11--0001