Nieuwe jeugddramaserie AAP over familiehereniging tussen weesmeisje en gorilla

Het 11-jarige weesmeisje Lena krijgt de schrik van haar leven wanneer er een bijna twee meter hoge gorilla met een koffer in zijn hand voor de deur staat. Als blijkt dat deze reusachtige aap, genaamd Benedict de Groot, Lena’s enige levende familielid is, is ze verbaasd en dolblij tegelijk. Nu is ze eindelijk verlost van haar vreselijke pleegouders Nora en Job Kleverlaan. Maar Lena's pleegouders doen er alles aan Lena en Benedict van elkaar te scheiden. De nieuwe tiendelige dramaserie AAP is vanaf zondag 16 januari te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Voor de eigenzinnige Lena is het volkomen logisch dat zij en Benedict gaan samenwonen. Dit tot grote verbazing van de buurtbewoners. Lena windt er naar de nieuwsgierige buitenwereld geen doekjes om dat Benedict familie is. Ja, hij is anders, maar ze horen bij elkaar en daar heeft iedereen maar mee te dealen.

Helaas gaat dat niet helemaal zonder problemen. Sommige mensen zijn bang, anderen beginnen Lena te pesten of proberen Lena en Benedict uit elkaar te halen. Vooral de Kleverlaantjes broeden op ingenieuze plannen om Lena en daarmee hun recht op pleegvergoeding terug te winnen. Lena en haar beste vriend Dante doen er in ieder geval alles aan om Benedict en Lena bij elkaar te houden, maar of dat genoeg is...

AAP is een vrolijke, licht absurdistische jeugdserie die het grappige en ontroerende verhaal vertelt van de bijzondere band tussen een meisje en een gorilla. Een grote vriend die altijd voor haar op komt, altijd voor haar klaarstaat en onvoorwaardelijk van Lena houdt. En van wie Lena ook echt durft te houden. Ook al kan Benedict niet praten, Lena ontwikkelt een gebarentaal waarmee ze heel ver komen.

Het verhaal is naar een idee van Maarten Koopman. De serie is geschreven en geregisseerd door Karin van der Meer en geproduceerd door Fiction Valley.

Gepubliceerd op: 30-11--0001