Nominatie voor de CFAP prijs!

Producenten Annemieke van Vliet & Achmed Akkabi, Lucio Messercola en Marleen Slot zijn genomineerd voor de CFAP Prijs. Dat is bekend gemaakt tijdens de slotavond van de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival. 

Op vrijdag 8 oktober wordt de winnaar van de prijs, ter waarde van 20.000 euro, bekend gemaakt.

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebbernekkel) zijn genomineerd voor hun creatieve samenwerking voor verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Mafia. Lucio Messercola (Messercola Drama) is een veelzijdig talent dat zich actief inzet voor jonge makers. Zelf nog geen dertig jaar oud, heeft hij al een indrukwekkende staat van dienst met onder andere de Sinterklaasfilms. Marleen Slot van Viking Film is genomineerd voor haar inzet voor makers en voor het op de kaart zetten van animatie en stop-motion in Nederland. Zo is zij initiatiefnemer van de nieuwe stop-motion studio Holy Motion.

De uitreiking van de CFAP Prijs vindt plaats op 8 oktober om 16.30 uur in Rosarium, Amstelpark in Amsterdam. 

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft de nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling. 

Gepubliceerd op: 30-11--0001