Rifka Lodeizen en Shahine El-Hamus in Videoland Original ‘Lieve Mama’

Rifka Lodeizen, Shahine El-Hamus en Guy Clemens spelen de hoofdrollen in de nieuwe psychologische thriller Lieve Mama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. De 6-delige Videoland Original volgt de levens van een welgestelde moeder en een kansarme jongere vanaf de avond waarop zij, ieder op hun eigen manier, betrokken raken bij een overval met dodelijke afloop. Lieve Mama is vanaf dit voorjaar alleen te zien bij Videoland.

Ralf (Shahine El-Hamus) staat buiten op de uitkijk terwijl zijn vriend een overval pleegt op de villa van een welgesteld gezin. Als Helen (Rifka Lodeizen), moeder van dat gezin, thuiskomt, wordt ze geconfronteerd met de overvaller die haar man (Guy Clemens) overmeesterd heeft. In een poging haar man en zichzelf te redden, weet Helen het wapen van de overvaller te bemachtigen en schiet hem in paniek neer - dood. Ralf, die buiten tevergeefs wacht op de terugkomst van zijn vriend, heeft geen idee wat zich in de villa heeft afgespeeld. 

Helen en Ralf, twee heel verschillende karakters met twee heel verschillende levens, zijn na deze fatale avond onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is voor beiden het begin van een nachtmerrie waarin ze gedwongen worden hun grenzen op te zoeken. En eroverheen te gaan. 

Gouden Strop 
Lieve Mama is gebaseerd op de gelijknamige thriller van Esther Verhoef, waar inmiddels meer dan 225.000 exemplaren van zijn verkocht. Het boek verscheen in 2015 en werd in 2016 bekroond met een Gouden Strop. 

De Videoland Original Lieve Mama is geregisseerd door Jelle de Jonge en wordt geproduceerd door Fiction Valley. Scenario’s zijn geschreven door Ingrid van Berkum en Martin van Steijn. De serie is vanaf dit voorjaar alleen te zien bij Videoland.

Gepubliceerd op: 30-11--0001