Robert ten Brink presenteert nieuw RTL 4 programma ‘Opvoeden Doe Je Zo!’

Vanaf dinsdag 30 augustus start het nieuwe programma ‘Opvoeden Doe Je Zo!’. Een ultieme test met het gezin in de hoofdrol. Acht eigenzinnige ouders met verschillende opvoedingstechnieken, bepalen in zes afleveringen onderling wie zij de beste opvoeders vinden en stemmen daarmee dus meteen ook voor de meest effectieve manier van het opvoeden. Iedereen heeft zijn mening klaar als het op opvoeden aankomt. Maar welke weg is de juiste? Dat bepalen de ouders zelf.

Onder leiding van Robert ten Brink en opvoeddeskundige Anne-Marie Stevens, beoordelen de gezinnen om de beurt elkaars opvoedstijl door middel van een reeks speciale opdrachten. Deze opdrachten zijn ontworpen om hun specifieke opvoedstijl te testen. Van gedisciplineerde tot regelvrije ouders en van gestructureerde ouders tot een open minded-opvoeding, ze laten allemaal zien hoe ze hun gezin opvoeden en leggen daarbij hun keuzes en inzichten uit. Dit resulteert in verrassende, grappige, leerzame, confronterende en voor vele herkenbare situaties. Aan de ouders zelf de schone taak de beste set ouders naar de finale te stemmen, in dit verrassende en voor vele herkenbare nieuwe programma van RTL 4.

Over opvoeden heeft iedereen wel een mening. ‘Opvoeden Doe Je Zo!’ neemt ons mee achter de gesloten gezinsdeuren van het ouderschap en laat zien welke verschillende stijlen er zijn en welke keuzes daarin gemaakt worden. Het doel is inzicht krijgen in deze keuzes, open staan voor andere opvoedstijlen en met name kijken wat er van elkaar geleerd kan worden. 

‘Opvoeden Doe Je Zo!’ wordt geproduceerd door Blue Circle, en is vanaf 30 augustus om 20.30 uur wekelijks te zien bij RTL 4.

Gepubliceerd op: 30-11--0001