RTL Boulevard presentatoren en zangeres Do in actie voor Cordaid

RTL Boulevard voert, net als eerdere jaren, actie voor hulporganisatie Cordaid. De RTL Boulevard-presentatoren steunen de actie en zangeres Do ging op reis naar het buitenland en bezocht Cordaid-projecten in Bangladesh. Ze ondervond zelf hoe hard mensen in dit land moeten knokken tegen de effecten van klimatologische veranderingen om te overleven.

In Bangladesh is Voedselzekerheid één van de grootste zorgen. Klimaatveranderingen zoals de zeespiegelstijging, extreem weer en overstromingen hebben een vernietigend effect op de landbouwproductie. Daarom helpen Cordaid en RTL Boulevard arme, hardwerkende mensen in de extreem hard getroffen gebieden in Bangladesh. Cordaid leert hoe ze voor eigen gebruik op een veilige en duurzame manier gewassen kunnen verbouwen. Daarnaast krijgen gezinnen die hun oogst verloren hebben nieuwe zaden en fruitboompjes. 

Speciaal voor de actie ging zangeres Do naar Bangladesh om met eigen ogen te zien hoe Cordaid daar hulp biedt. Daarnaast zal Do tijdens deze actie -periode ook een aantal keren aanschuiven bij RTL Boulevard om haar ervaringen uit Bangladesh te delen.

Do: “Je ziet hoe deze mensen er alles aan doen om hun traditionele landbouwmethoden om te buigen naar duurzamere vormen en zo hun eigen leven én dat van hun gezin beter kunnen beschermen tegen de meedogenloze kaalslag van zon, weer en wind. Wat wij hier in Nederland aan klimaatverandering meemaken is van een totaal andere orde van grootte dan wat de mensen in Bangladesh momenteel overkomt. Die enorme veerkracht van ze, daar heb ik diep respect voor!”

Samenwerking RTL Boulevard & Cordaid
Alweer voor de achtste keer komt RTL Boulevard in actie voor Cordaid. Van 7 tot en met 11 november besteedt het programma elke dag aandacht aan deze actie. Het doel is 15.000 gezinnen in Bangladesh aan een gevuld bord van eigen oogst te helpen. 

Gepubliceerd op: 30-11--0001