Van grotere billen in Turkije tot CSI in Rotterdam

Voor zijn nieuwe programma duikt Ewout Genemans iedere week in een ander actueel en interessant thema. Van ‘Ewout: Naar Turkije voor grotere billen’ tot ‘Ewout: Achter het lint bij CSI Rotterdam’, iedere aflevering heeft zijn eigen titel. Ewout ontdekt onder andere dat veel jonge meiden onder druk van sociale media beauty ingrepen ondergaan in het buitenland en dat hier grote risico’s aan kunnen kleven. In Rotterdam krijgt hij exclusief de kans om samen met het forensisch team moordzaken te onderzoeken op plaats delict. ‘Ewout:’ is vanaf 11 oktober iedere maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

In de eerste aflevering ontmoet Ewout de 19-jarige Dania die naar Turkije afreist voor een Brazilian Buttlift bilvergroting. Hij ontdekt dat hier grote risico’s aan kunnen kleven en dat het ook flink mis kan gaan wanneer hij spreekt met de moeder van een slachtoffer.

In Rotterdam loopt Ewout mee met het forensisch onderzoeksteam wanneer zij een lichaam onderzoeken op plaats delict. De havenstad telt jaarlijks de meeste moorden en nooit eerder liet het team camera’s toe. Ewout krijgt de kans om met eigen ogen te zien hoe belangrijk hun werk is. Ook maakt hij in een jeugdgevangenis kennis met jeugdcriminaliteit en ziet dat dit niet ongevaarlijk is. 

Ewout: ‘Ik duik iedere week in een wereld die voor veel mensen onbekend is, maar ook belangrijk is om te laten zien. Zo ontdek ik dat de bilvergroting in Turkije steeds populairder wordt onder jonge meiden en dat het risicovol kan zijn. Verder was het uniek dat we het forensisch onderzoeksteam in Rotterdam konden filmen tijdens hun werk. Ik vond het bijzonder om te zien wat er allemaal komt kijken bij het onderzoeken van een plaats delict. Ook leer ik meer over drugs- en jeugdcriminaliteit en dat dit jaarlijks veel jonge dodelijke slachtoffers eist.’