Wereldtop van baanwielrennen live in actie tijdens eerste ‘UCI Track Champions League’-evenement bij RTL 7 en Videoland

Op 6 november klinkt het eerste startschot in de gloednieuwe baanwielrencompetitie de ‘UCI Track Champions League’. De Velòdrom Illes Balears in Mallorca, Spanje, is het decor voor deze eerste race. Dit spectaculaire eerste evenement is zaterdag 6 november vanaf 18.30 uur live te zien bij RTL 7 en Videoland. Bart Nolles presenteert de uitzending, Marcel Maijer is verslaggever op locatie, Bobbie Traksel is de commentator en Matthijs Büchli is analist en co-commentator. Büchli werd afgelopen Olympische Spelen nog Olympisch Kampioen op het onderdeel sprint en is viervoudig Wereldkampioen en tweevoudig Europees Kampioen.

Matthijs Büchli: “Ik heb heel veel zin om bij RTL 7 als co-commentator en analist aan te schuiven bij de Track Champions League. Het gaat goed met het baanwielrennen in Nederland en de stap naar RTL 7 is een uitgelezen kans om het baanwielrennen bij een nieuw publiek onder de aandacht te brengen. De komst van de Track Champions League speelt hier een grote rol in. Het is een nieuw spectaculair format en geschikter voor TV dan andere toernooien. Ik heb zin om het Nederlandse publiek te laten genieten van de sport en de Nederlandse toprenners. Ik zal analyses en commentaar geven en waar nodig een stukje extra uitleg.”

De ‘UCI Track Champions League’

‘De UCI Track Champions League is een nieuwe en innovatieve competitie die bestaat uit vijf evenementen. Vier daarvan worden live bij RTL 7 uitgezonden en alle actievolle avonden zijn daarnaast live te zien bij Videoland. Binnen de vijf evenementen worden twee onderdelen gefietst: sprint (De Sprint & De Keirin) en endurance (De Afvalrace & De Scratch). Op zowel het onderdeel sprint als endurance strijden de achttien beste mannen en achttien beste vrouwen van de wereld om de winst. Alle wereldtoppers komen voorbij, waaronder ook de nodige Nederlandse toppers. 

Nederlandse deelnemers mannen

Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Roy Eefting nemen namens Nederland deel aan dit eerste evenement. Het onderdeel sprint (De Sprint & De Keirin) wordt gefietst door de Olympische kampioenen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland. Het onderdeel Endurance (De Scratch & De Afvalrace) wordt gefietst door Roy Eefting. 

Nederlandse deelnemers vrouwen

Shanne Braspennincx, Laurine van Riessen en Kirsten Wild nemen namens Nederland deel aan dit eerste evenement. Het onderdeel sprint (De Sprint & De Keirin) wordt gefietst door Shanne Braspennincx, die in Tokio Olympisch Goud wist te veroveren op het onderdeel Keirin, en Laurine van Riessen. Het onderdeel Endurance ( De Scratch & De Afvalrace) wordt gefietst door wereldkampioene Kirsten Wild.

De volgende evenementen

Ronde 02: Panevézys / Cido Arena, Litouwen, op 27 november 
Ronde 03: Londen / Lee Valley VeloPark, Engeland op 3 december 
Ronde 04: Londen / Lee Valley VeloPark, Engeland op 4 december 
Ronde 05: Tel Aviv / Sylvan Adams National Velodrome, Israël op 11 december

Het eerste evenement van de 'UCI Track Champions League' is zaterdag 6 november vanaf 18.30 uur live te zien bij RTL 7 en Videoland